De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Lobby voor rechtstreekse treinverbinding Groningen-Twente sterker

Lobby voor rechtstreekse treinverbinding Groningen-Twente sterker

HENGELO - De lobby voor een de spoorverbinding Groningen–Twente, ook wel de Nedersaksenlijn genoemd, neemt toe in kracht. De aanleg zou verdubbeling en elektrificatie van de huidige spoorlijn Almelo-Mariënberg met zich meebrengen alsmede de aanleg van een verbindend stuk spoor tussen Emmen en Stadskanaal. Ten behoeve van het nieuwe spoor zou het tracé kunnen worden benut waar ooit een spoorlijn lag ter verbinding van beide plaatsen.

Er vindt deze maand een bijeenkomst plaats over de opties en de kansen, dus de mogelijkheid en de haalbaarheid. De inleiders zijn wethouder Brunen van de gemeente Westerwolde en topman (CEO) Joachim Berends van de Bentheimer Eisenbahn. Ze bepleiten aanleg van de Nedersaksenlijn in een groter Europees verband, met een beroep op Intereg-fondsen, zeg maar subsidie voor structuurversterking in grensgebieden.

In een forumdiscussie zal de Overijssels gedeputeerde Boerman van Verkeer en Vervoer zich roeren. In de Provinciale Staten van Overijssel is al enige malen gepleit voor een serieus onderzoek naar de noordoostelijke treinverbinding, met name vanuit de fractie van de ChristenUnie, de partij namens dewelke Boerman gedeputeerde is. Aan de forumdiscussie nemen ook de gedeputeerden Gräper vam Groningen en Brink van Drenthe deel.

Deel dit nieuws!