De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Weer een formeel begin ter markering woningbouw Janninkkwartier

Weer een formeel begin ter markering woningbouw Janninkkwartier

ENSCHEDE - In het Janninkkwartier te Enschede zullen zeventig woningen verrijzen, waarvan 52 op koopkavels en 28 woningen in de vrije huursector. In het gebied bezuiden het stadscentrum beginnen nog deze maand werkzaamheden ter sanering. Naar verwachting begint de kaveluitgifte dit voorjaar en de verkoop van de eerste woningen in de zomer.

De bedoeling is, memoreerde wethouder Diepemaat bij weer eens een officieel moment, want ook zijn voorganger Hatenboer en zijn huidige collega Eerenberg kwamen voor officiële momenten opdraven, dat in het Janninkkwartier hét stadshof van Enschede zal ontstaan. Zo moet het Janninkkwartier naar aller mening ‘een levendige afwisselende buurt in het centrum’ worden 'met veel groen'.

De openbare ruimte van het Janninkkwartier omvat zeven woongebieden met relatief smalle woonstraten, onderling verbonden door pleinen, tuinen en/of parken. Bezijden de Zuiderval krijgen de woningen een zogenoemde stedelijke wand met een maximale bebouwingshoogte van vijftien meter en een minimale vrije begane grondhoogte van drie meter vijftig.

Deel dit nieuws!