De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Van Nieuwenhuizen 'ziet' zelf nut bredere en diepere Twentekanalen

Van Nieuwenhuizen 'ziet' zelf nut bredere en diepere Twentekanalen

HENGELO/ALMELO - Tijdens een werkbezoek aan de CTT-bedrijven aan het Twentekanaal in Hengelo en de zijtak in Almelo kreeg minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat vandaag in alle toonaarden te horen hoe belangrijk verdieping en verbreding van de kanelen is voor de economische ontwikkeling in de regio en met name voor de logistieke hotspot Twente. Er gaan stemmen op om af te zien van de aangekondigde verdieping en verbreding der kanalen.

De bewindsvrouw werd door algemeen directeur Pluimers van Bolk Tranport bijgepraat over de resulaten en plannen in Hengelo en Almelo, waarbij in Hengelo de focus ligt op havengerelateerde werkzaamheden, met name de containeroverslag, en in Almelo op de mix van logistieke activiteiten, waaronder de warehousing, de vele leerwerkbanen die daardoor ontstaan en de succesvolle samenwerking met het ROC van Twente.

Naast de CTT-bedrijven, waarin Bolk participeert, zijn ook andere bedrijven op Industrieterrein Twentkanaal te Hengelo en XL Park te Almelo  in belangrijke mate afhankelijk van de binnenvaartwegen tussen Rotterdam en Twentestad. Het afzien van de reeds aanbestede verdieping en verbreding zou financieel- en sociaal-economisch dramatisch uitpakken.

Deel dit nieuws!