De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CXCIV

Wat schaft de pot? Dat was een maand of vier een belangrijk thema in mijn leven. Wat zou Huuskes nu weer bij mekaar geflanst hebben ? Huuskes levert namelijk dagelijks de warme maaltijden aan hotel Het Roessingh te Enschede. Ik was er wel een eens geweest voor de krant, bij Huuskes. Mooi bedrijf, slim ondernemerschap, aardige mensen, groot gegroeide groenteboeren.

Maar nu logeerde ik bij hotel Het Roessingh. We moesten des middags als hotelgasten op een papier aangeven wat we des avonds zouden willen eten. Er waren elke dag twee keuzes: Nederlands of Chinees. Waarbij trouwens Belgisch en Duits ook Nederlands waren en Indonesisch ook Chinees. Uiteindelijk was alls hetzelfde, doorgekookt, want iedereen moest het 'lekker' vinden.

Bij hotel Het Roessingh eet men volgens de maatstaven van de grootste gemene deler, met een toetje uit plastic na, wat nog niet eens het superbe hoogtepunt van de  dagelijkse warme maaltijd was. Dat vond ik namelijk de pogingen der gasten vorken en lepels vol voedingswaren op goed geluk naar de mond te brengen, met als gevolg slavinken op de grond, op het bord van de nevengeschikte gast gemikte bamislierten en het allerleukst: klodders yoghurt in het tussen mondholte en voorhoofd gemikte eigen gelaat geparachuteerd - hotel Het Roessingh is beter dan Fawlty Towers.

 

 

Deel dit nieuws!