De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Dinkelland moet conflict met Openluchtmuseum Ootmarsum oplossen

Dinkelland moet conflict met Openluchtmuseum Ootmarsum oplossen

OOTMARSUM - De gemeente Dinkelland draagt eigendommen en verantwoordelijkheden van het Openluchtmuseum Ootmarsum over aan de stichting die het museum in het siepelstadje beheert. De gemeenteraad moet er formeel nog zijn fiat aan geven, al zal dat geen verhit debat opleveren, want het was de raad die het college opdroeg de kou tussen bestuuuders van gemeente en museum uit de lucht te halen. Ten gevolge van die uitspraak tekenden burgemeester Joosten van de gemeente Dinkelland en voorzitter Olde Loohuis en bestuurslid Oude Breuil van de stichting Openluchtmuseum Ootmarsum vandaag een intentieovereenkomst voor het privatiseren van het openluchtmuseum, die de gemeenteraad nog wel moet bekachtigen.

In de intentieovereenkomst staat met zoveel woorden dat er een rechtsgeldige overeenkomst dient te komen, waarbij een onafhankelijke derde meepraat om de pijnpunten ten aanzien van geld en goed over gemeente en stichting te verdelen.

Overheid en museum stonden in de onderhandelingen met betrekking tot privatisering de afgelopen jaren tegenover elkaar over de financiƫle jaarbijdrage als gevolg van gederfde horeca-inkomsten (drie ton) en de kosten voor het verleggen van de ingang van het museum. De gemeente erkent die niet meer, verloor een eerste rechtszaak en mag van de raad dus geen tweede voeren, wat de kans vergroot dat sowieso moet worden betaald.

Deel dit nieuws!