De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twee miljoen Overijssel voor afwijkende/vernieuwende woonvormen

Twee miljoen Overijssel voor afwijkende/vernieuwende woonvormen

HENGELO - De provincie Overijssel stelt dit jaar op basis van een besluit van Provinciale Staten van vorig jaar twee miljoen euro beschikbaar voor afwijkende en vernieuwende woonvormen. Steeds meer inwoners van Overijssel hebben, meldt de provinciale overheid, persoonlijke woonwensen en die buiten het bestaande woonaanbod en procedures vallen.

Het gaat vaak om 'creatieve en eigenwijze woonideeƫn'die de provincie Overijssel graag zegt te willen stimuleren en deswege met een subsidie mogelijk wil helpen maken. In aanmerking komen initiatieven die herbestemming beogen van maatschappelijk vastgoed, zoals leegstaande gebouwen, bijvoorbeeld kerken, scholen bedrijfspanden of een ziekenhuis.

De provincie laat actief weten op zoek naar vernieuwende wooninitiatieven waar bewoners bij betrokken zijn, al dan niet met anderen. Als met het initiatief een nieuwe invulling wordt gevonden in leegstaand vastgoed (zoals een leegstaande school, kerk of ziekenhuis) of op braakliggende terreinen in steden en dorpen wil de provincie waar mogelijk bijdragen. Wat helemaal geldt als het bijdraagt bij aan klimaatverbetering, energiebesparing en sociale kwaliteit. Een randvoorwaarde voor subsidiĆ«ring is dat de uitvoering van het project binnen een jaar na de subsidieaanvraag begint en binnen drie jaar is afgerond.

Deel dit nieuws!