De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo krijgt kunstwerk in havenkom volgens stem(ming) des volks

Almelo krijgt kunstwerk in havenkom volgens stem(ming) des volks

ALMELO – Er zijn drie ontwerpen geselecteerd voor een kunstwerk dat een plek krijgt bij de toekomstige havenkom in het centrum van Almelo. Er waren 94 kunstenaars die een plan indienden. Volgens een pauselijke procedure koos de Adviescommissie Beeldende Kunst na twee selectieronde voor drie kunstenaars, die een schetsontwerp mochten maken. Volgens de gemeente hebben de uitverkozenen overleg gepleegd met belanghebbenden, onder wie een bestuurslid van de Weekmarkt Almelo.

Alle inwoners, ondernemers en werkenden in Almelo en omliggende dorpen krijgen de mogelijkheid online te stemmen op hun favoriete ontwerp voor het kunstwerk aan de haven. Alle stemmen uit Almelo, Aadorp, Bornerbroek en Mariaparochie tellen mee voor tachtig procent. Stemmers uit omliggende dorpen (waarvan de postcode begint met 76) kunnen ook een stem uitbrengen die dan voor twintig procent meetelt.

Op een aantal marktdagen paradeert een promotieteamin de stad met iPads, waarmee belangatellende kunnen stemmen. De gemeente zal vrijdag 15 maart bekendmaken welk ontwerp/kunstwerk wint.

Deel dit nieuws!