De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Borne bekreunt zich over bestemming Eschschool en denkt aan zorg

Borne bekreunt zich over bestemming Eschschool en denkt aan zorg

BORNE -  Er leven bij de gemeente Borne ideeën om de leegkomende basisschool De Esch aan de noordkant van het dorp te bestemmen voor de zorg. Een keuze voor deze optie moet volgens de gemeente wel passen in relatie tot andere delen van het gebied tussen de Oude Almeloseweg en de Grotestraat-Noord. Er zijn door meer beslissingen nodig, waaronder een nieuwe bestemming voor het perceel Braakhuis, oftewel het pand van de voormalige Hubo.

Het gemeentebestuur houdt vrijdag over een week een bijenkomst over mogeijkheden, wensen en ideeën, tussen des middags twee uur en des avonds acht uur. Er zijn dan ook medewerkers van Borne en Buro Ontwerp & Omgeving present, asmede bewoners en ondernemers. De bijeenkomst vindt plaats in het oude pand van La Fleur aan de Grotestraat.

De bedoeling is medio april een tweede bijeenkomst te houden om wat meer grip te krijgen op punten van financiële haalbaarheid, praktische uitvoerbaarheid en maatschappelijke wenselijkheid. Op voorhand laat de gemeente weten dat  'meer parkeerplaatsen en meer groen de aandacht' vragen. Ook leeft bij de gemeente op voorhand de wens om leegstand aan te pakken en de mogelijkheden te onderzoeken naar het autoluw maken van enkele straten. 

 

Deel dit nieuws!