De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raad van Enschede houdt vast aan restrictief beleid terzake FC Twente

Raad van Enschede houdt vast aan restrictief beleid terzake FC Twente

ENSCHEDE – De gemeente Enschede wil meer zekerheid van FC Twente over een bestendige toekomst. Dat werd maandagavond duidelijk tijdens een politiek commissieberaad. De gemeenteraad was uitermate kritisch, niet  alleen de oppositie, want zeker ook de geharnaste coalitiepartijen, met voorop BBE en VVD.

Vooral de manier waarop de club beoogd directeur Van der Kraan in dienst wil nemen, stuit op forse weerstand van de raad. Van der Kraan, die momenteel voor bij FC Den Bosch werkt, wil wel naar Enschede komen, maar dan op contractbasis, waarbij FC Twente hem inhuurt via zijn bedrijf VDK Consultancy. Daartoe is een wijziging van de statuten nodig.

In de gemeenteraad leeft de vrees dat Van der Kraan iemand anders kan en zal parachuteren, waartegen de club dan niks kan doen. Volgens de gemeenteraad komt FC Twente juist uit een tijd waarin zonnekoningen bepaalden wat er gebeurde. De aanstelling van Van der Kraan  is evenwel een voorwaarde van de bedrijven die zich Noabers noemen en bereid zijn veertien miljoen te schokken,

Namens het college van burgemeester en wethouders ziet wethouder Eerenberg van Financiën, zo liet hij vanavond weten, voldoende redenen om mee te werken aan een statutenwijziging die de komst van Van der Kraan mogelijk maakt. Het is volgens hem evident dat FC Twente die veertien miljoen al op korte termijn nodig heeft en de KNVB  zou er geen problemen mee hebben.

De wethouder benadrukte dat het college nog geen standpunt heeft ingenomen over de noodzakelijke statutenwijziging, want dat is aan de gemeenteraad, die er volgende week over vergadert. De politieke vraag is of er een meerderheid kan ontstaan voor het voorstel, want naast de meeste oppositiepartijen zijn, zo bleek vanavond, ook de coalitiepartijen zeer gereserveerd, met name zoals gezegd BBE en VVD bij monde van hun fractievoorzitters Teutelink en Kreeft.

 

Deel dit nieuws!