De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bezwaar omwonenden tegen te dicht genoemde woningbouw Arrevee

Bezwaar omwonenden tegen te dicht genoemde woningbouw Arrevee

RIJSSEN – Op het vrijkomende voetbalveld van Rijssen Vooruit (Arrevee) aan de Wierdensestraat te Rijssen komen volgens omwonenden eens zoveel woningen als afgesproken en daartegen zullen ze bezwaar maken. De bouwreus en projectontwikkelaar Ter Steege.

Er zouden elf woningen worden gebouwd, maar Ter Steege wil nu dik twintig bouwen. De omwonenden vrezen dat deze ‘verdichting’ ten koste gaat van groenvoorzieningen, ruimtelijkheid en aantasting van de privacy. De kwestie kwam deze week in een gemeentelijk commissieberaad aan de orde. Daar zei wethouder Cornelissen dat het college van burgemeester en wethouders geen aantallen noemt, al erkende hij wel dat er meer verkeersbewegingen komen.

Het college staat er blanco in vindt het aantal woningen een punt van nader overleg als Ter Steege met een definitief stedenbouwkundig plan op de proppen komt.

Ter Steege wil hoe dan ook woningen op het veld van Rijssen Vooruit bouwen. De ontwikkellaar heeft laten weten ook bij te dragen aan  het nieuwe sportpark op de plek waar nu alleen RKSV voetbalt en straks de fusieclub van RKSV én Rijssen Vooruit. Er is trouwens een brede stroming die het afblazen van een concentratie van voetbalverenigingen op De Koerbelt, bij Sportclub Rijssen, zowel sportief als stedenbouwkundig een gemiste kans voor open doel vindt.  

Deel dit nieuws!