De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Joosten voorgedragen als interim-wethouder GroenLinks Hellendoorn

Joosten voorgedragen als interim-wethouder GroenLinks Hellendoorn

HENGELO/NIJVERDAL – De gewezen fractievoorzitter Joosten van GroenLinks te Hengelo gaat  de zieke wethouder Op en Dries van deze partij in de gemeente Hellendoorn vervangen. De gemeenteraad is gevraagd daar over anderhalve week mee in te stemmen.

Op den Dries is al een poos wegens ziekte (leukemie) absent, al was hij met tussenpozen ‘gewoon’  aan het werk. Er wacht de wethouder de komende tijd evenwel een intensieve behandeling en dat maakt vervanging nodig, voor tenminste vier maanden.

De raadsfractie van GroenLinks, die voor het eerst  in de historie een wethouder levert in de gemeente Hellendoorn, heeft Joosten gevraagd vanwege zijn ruime ervaring. Weliswaar was hij zelf géén wethouder, mar Joosten was in Hengelo wel de beschermengel, politiek en persoonlijk, van GroenLinks-wethouder Nijhof. Hij was bovendien een verbinder en regelde bij bestuurlijke spanningen bilateraaltjes met Kok en Kamp van de PvdA respectievelijk het CDA; het oliemannetje van de coalitie.

Om den brode was Joosten tot zijn pensionering werkzaam als directeur-bestuurder van het wat toen nog het waterschap Regge en Dinkel was (sinds een fusie Vechtstromen).

Deel dit nieuws!