De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wethouder Op den Dries van Hellendoorn overlijdt op 35-jarige leeftijd

Wethouder Op den Dries van Hellendoorn overlijdt op 35-jarige leeftijd

NIIJVERDAL - In het ziekenhuis te Enschede is hedenochtend wethouder Op den Dries van GroenLinks in de gemeente Hellendoorn op 35-jarige leeftijd overleden. Hij was al een poos ziek (leukemie), maar er flakkerde telkens weer hoop op herstel, tot  eind vorige week, toen nog werd voorgesteld om voor vier maanden een tijdelijk wethouder te benoemen.

Met grote verslagenheid hebben college, raad en medewerkers vandaag kennisgenomen van het overlijden van Op den Dries. 'Een wethouder die met zijn enorme drive en enthousiasme het college, de raad en alle medewerkers wist te boeien en te motiveren. En dat alles ging gepaard met een duidelijke visie en humor', staat in een verklaring. ‘Dit nieuws is niet te bevatten. Wat een oneerlijke strijd. Een strijd die hij zo hoopvol aanging en toch heeft moeten verliezen. Ik heb er nauwelijks woorden voor. We moeten een inspirerende collega, een gedreven wethouder en vooral een goed mens missen' aldus burgemeester Raven in het communiqué.

Na de benoeming van Op den Dries als wethouder namens GroenLinks in juni 2018 liet hij met passie en bevlogenheid zien waar zijn idealen lagen. Het accent op ‘duurzaam’ in het coalitieakkoord paste hem goed. Behalve voor de energietransitie was hij verantwoordelijk voor sport, groenonderhoud en wegen. Voor elk beleidsterrein zette hij zich met hart en ziel in.

In de zomer van 2016 werd Op den Dries voor het eerst getroffen door acute leukemie. Hij overwon deze tegenslag. Zijn benoeming als wethouder vorig jaar juni 2018 was voor hem in alle opzichten een nieuw begin. Na zijn aantreden werd duidelijk dat hij opnieuw met een tegenslag moest omgaan, maar de stamceltransplantatie die hij vorig jaar onderging leek succesvol. Tot anderhalve maand terug was hij weer aan het werk als wethouder. Een aantal weken geleden werd Op den Dries opnieuw opgenomen in het ziekenhuis vanwege hoofdpijnklachten. Uit medisch onderzoek bleek dat kwaadaardige cellen de oorzaak hiervan waren. Er volgde in het MST te Enschede een zwaar en extra risicovol behandeltraject, dat hem niet heeft kunnen redden.

 

Deel dit nieuws!