De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Aldi kiest in Almelo en Tubbergen voor een supermarkt in periferie

Aldi kiest in Almelo en Tubbergen voor een supermarkt in periferie

ALMELO/TUBBERGEN – Het supermarktimperium Aldi heeft zijn zinnen gezet op een vestiging in de wijk Windmolenbroek. De bouw zou in het groen moeten plaatsvinden. De keuze voor een ‘groene’ plek in de periferie van de stad is onderdeel van de strategie van het Duitse concern om buitenaf domicilie te  kiezen.

De gemeente Almelo is tegen de vestiging van een supermarkt in een 'natuurlijk' deel van de wijk Windmolenbroek, temeer daar er in het bestaande winkelcentrum van de wijk een supermarkt is. De raadsfractie van Leefbaar Almelo  wil in dit bestek weten hoe het staat met de plannen  om dit verouderde winkelcentrum aan de Gors  op te knappen. Daar is al jaren sprake van, maar wil er tot nu toe niet van komen.

In het dorp Tubbergen wil Aldi de huidige plek in het centrum verlaten teneinde nieuwbouw te plegen aan de Almeloseweg op de plek een kwekerij is gevestigd. De gemeente Tubbergen en de centrumwinkeliers zien de supermarkt van Aldi node vertrekken, want het is een traffic- en trekpleister voor het dorpshart.

 

Deel dit nieuws!