De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo neemt vijf jaar de tijd voor F35 van Aadorp naar Vriezenveen

Almelo neemt vijf jaar de tijd voor F35 van Aadorp naar Vriezenveen

AADORP/ALMELO - De gemeente Almelo neemt ruim de tijd voor de aanleg van de F35 van de stad via Aadorp naar Vriezenveen. De gemeente Twenterand heeft haar deel van het traject, tot de gemeentegrens met Almelo, reeds op het zere been genomen, maar tussen het viaduct N36 en de bebouwde kom bij Almelo is de fietsroute nog een hobbelpad.

In de gemeente Twenterand stoort men zich nogal aan het uitstelgedrag der gemeente Almelo. Op haar beurt erkent de gemeente Almelo dat ze in elk geval een morele verplichting heeft om bezijden de Aadorpweg het vervolg van de F35 aan te leggen, tussen de rotonde bij de Westermaatweg en de gemeentegrens, om te vormen naar een fietssnelweg. Overigens moet dan ook nog het deel van de F35 van de Westermaatweg naar de Plesmanweg worden aangelegd. De aanleg bezijden de Plesmanweg is na langdurig gesteggel over het tracĂ© inmiddels begonnen.

Ten behoeve van het deel bezijden de Aadorpweg is nu 797.000 euro beschikbaar gesteld, inclusief verbetering van de fietsoversteek Plesmanweg met de Bleskolksingel/Schuilenburgsingel. Zo'n tweederde deel van het bedrag is beschikbaar door subsidies van de rijksoverheid en de provincie Overijssel.

 

 

Deel dit nieuws!