De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Kijken op Van Heekplein en bij kampioenschap FC Twente ook feest

Kijken op Van Heekplein en bij kampioenschap FC Twente ook feest

ENSCHEDE/HENGELO - De gemeente Enschede houdt paasmaandag een feest op het H.J. van Heekplein. Er klinkt muziek, er zijn diverse andere activiteiten, maar het hoofdprogramma is toch het met  duizenden mensen kijken naar de voetbalwedstrijd. Naar verwachting wordt FC Twente daar door winst op Jong AZ kampioen van de eerste divisie, waardoor de club aansluitend de directe promotie naar de eredivisie kan vieren.

Voor wie er in het tot de laatste stoel uitverkochte stadion niet bij kan zijn, zullen de grootbeeldschermen op het Van Heekplein een ware uitkomst betekenen. Op de website van FC Twente meldt trainer Mario Pusic 'dat kampioenswedstrijden hun eigen dynamiek hebben, maar onze groep heeft nog veel energie en we gaan heel gemotiveerd de wedstrijd in'.

De gemeente en de club wilden niet voor het plaatsen van schermen en een randprogramma betalen, maar dankzij het Ondernemersfonds, de Vereniging Horeca Stad Enschede en Enschede Promotie gaat het binnenstadsfeest toch door. De organisatie houdt rekening met tienduizend bezoekers en dat worden er bij winst en dus promotie naar verwachting nog meer.

Ook de politiek in Enschede blijft zich met FC Twente bemoeien. Waar een meerderheid van de gemeenteraad alle faciliteiten van FC Twente in Hengelo bij gebrek aan steun voor de gezondmaking van de club wil overhevelen naar Enschede, daar blijft het CDA in Enschede zeggen dat dit de verhoudingen schaadt en daarenboven kapitaalvernietiging is. Het gaat om trainingsaccommodatie, vrouwenvoetbal en jeugdopleiding. Ze worden als de raadsmeerderheid daartoe besluit van het FBK-stadion te Hengelo naar het Diekman-complex in Enschede overgeheveld.

Deel dit nieuws!