De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oppositie in Borne zoekt zich letterlijk een weg via burgerparticipatie

Oppositie in Borne zoekt zich letterlijk een weg via burgerparticipatie

BORNE – De oppositiepartijen in de gemeenteraad van Borne gaan met gebruikmaking van burgerparticipatie een poging wagen om een eensluidende visie op te stellen voor de wegenstructuur in de directe omgeving van het dorp en de omgeving. Daarbij speelt de vermindering van sluipverkeer en filevorming in Zenderen een belangrijke rol.

Er vindt komende donderdagavond een openbare bijeenkomst plaats in ‘kulturhus’ De Bijenkorf, waarvoor de organiserende partijen VVD, D66, SP, Voor Borne en PvdA/GroenLinks ruim hebben uitgenodigd. Dan gaat het onder meer om de Dorpsraad Zenderen, Landgoed Twickel, ondernemers (Molenkamp) en straat- en buurtverenigingen.  De bedoeling is met een gezamenlijk standpunt te komen om de politieke impasse te doorbreken.

De oppositie vindt dat het college van burgemeester en wethouders op twee gedachten hinkt: enerzijds de aanleg  van de zwaar gekapittelde Verbindingsweg over de cultuurhistorische es bij het toch al getourmenteerde Zenderen naar dit kerkdorp en anderzijds een zogenoemde bypassoplossing vanaf het knooppunt Azelo/Buren van de A1/A35.

Deel dit nieuws!