De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • SP in Hof van Twente hekelt huisvesting Rabobank in gemeentehuis

SP in Hof van Twente hekelt huisvesting Rabobank in gemeentehuis

GOOR – Het is op zijn minst curieus dat de Rabobank zich kan en mag vestigen in het schip van staat der gemeente Hof van Twente in Goor. Dat vindt fractievoorzitter Kalter van de SP, waarbij hij wijst op de praktijken van de bancaire sector hier te lande.

De bedoeling is dat de Rabobank kantoor gaat houden in een deel van het gemeentehuis van Hof van Twente. Dit betekent volgens Kalter dat de ‘fysieke verwevenheid van openbaar bestuur en bank’ in de gemeente Hof van Twente de facto tot stand is gekomen.

Kalter wijst er bovendien met enige nadruk op dat hij er vorig jaar voor pleitte de marketingorganisatie Hofmarketing in het gemeentehuis tw Goor onder te brengen in plaats van in het even markante als dure oude gemeentehuis aan de Diepenheimseweg. Het college van burgemeester en wethouders wilde er niet aan omdat het redeneerde dat Hofmarketing een niet openbare/niet gemeentelijke organisatie is en dus juist niet vanuit het huidige gemeentehuis moest gaan opereren. Dat zou lijken op gemeentelijk bestuur en daarmee kunnen worden vereenzelvigd. Kalter wil nu weten hoe het in dit licht kan dat zich er een commerciële bank huisvest.

 

Deel dit nieuws!