De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw van 33 woningen én uitbreiding sportpark Opbroek te Rijssen

Bouw van 33 woningen én uitbreiding sportpark Opbroek te Rijssen

RIJSSEN – De gemeente Rijssen-Holten markeert dezer dagen het startsein voor weer een nieuw woongebied in Opbroek aan de Enterse kant van Rijssen. Daarenboven vindt vrijdag in deze wijk het startsein plaats voor de uitbreiding van het sportpark van RKSV met oog op de fusie met Rijssen Vooruit.

Het bereikte akkoord omvat een uitbreiding van en investering in huidig sportpark de Koele van RKSV en concretiseert de gemaakte afspraken over wie er wat wanneer betaalt.

Daarnaast ligt er een exploitatieovereenkomst voor woningbouw op het voetbalveld  van Rijssen Vooruit (Arrevee)  aan de Wierdensestraat.  Een groot deel van de middelen voor de uitbreiding en de investering in sportpark in Opbroek worden gefinancierd uit de metamorfose van het Rijssen Vooruit-terrein, waar nog wel wat angels en klemmen zijn.

De nieuwe woningen in Opbroek zullen in vijf fases verrijzen en de deelgebieden krijgen de namen van koeienrassen: Taurrus, Black Anges, Lakenvelder, Limousin en Wagyu. Het betreft rijwoningen, halfvrijstaande woningen, vrijstaande huizen en - een afzonderlijke soort - exclieve vrijstaande woningen. Het nieuwe deel van 't Opbroek grenst aan Landgoed Oosterhof. De oostzijde van het gebied kenmerkt zich door een kampen- en hoevenlandschap. De noordzijde is gelegen aan het open beekdallandschap waar de Regge stroomt. De ontsluiting geschiedt door de Leijerweerdsdijk, de Wethouder H.H. Korteboslaan en de Enterstraat.

Deel dit nieuws!