De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enterse uitvaartondernemer Nijkamp van regionaal bedrijf overleden

Enterse uitvaartondernemer Nijkamp van regionaal bedrijf overleden

ENTER/RIJSSEN - Na een kort ziekbed is uitvaartondernemer Nijkamp in Enter overleden. De geboren Rijssenaar verenterde in de buurgemeente, maar was sinds anderhalf jaar ook weer in Rijssen actief waar hij de exploitatie van Uitvaartcentrum ’t Lentfert overnam van Uitvaartcentrum ’t Lentfert overnam toen 'partnerorganisatie' Monuta die beëindigde. Er ontstond een collegiale band tussen beide bedrijven in de uitvaartbranche. Nijkamp was bijvoorbeeld bovendien betrokken bij uitvaartverenigingen én teraardebestellingen/crematies in dorpen in de regio.

Nijkamp bestierde behalve in Enter en Rijssen onder meer een vestiging in Eibergen en was ook im Haaksbergen en Holten actief. Nijkamp Uitvaartzorg in Enter was een begrip in de regio, wat alles met de bedrijfsfilosofie van de ondernemer te schaften had: terughoudend en dienstbaar, zonderzelf zichtbaar in de spotlights te treden. Zijn thuishaven was en bleef Enter waar hij ooit neerstreek en zich op de plek voelde. Hij betrok daar enige jaren geleden een nieuw pand, aan de weg naar Rijssen, dat dan weer wel. Dit uitvaartcentrum werd al een aantal keren uitgebreid en aangepast.

Ook in zijn vrije tijd was Nijkamp steevast bezig met 'de laatste ceremonie van het leven'. Hij stond open voor verandering, bezocht begraafplaatsen en sprak met collegae, zonder in zijn werk ook maar één concessie te doen aan zijn principes, namelijk dat het gaat om (de persoonlijke wensen van de familie van) de overledene op de voorgrond, zelf op de achtergrond. Hij is 57 geworden.

Deel dit nieuws!