De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Berning belangrijkste kandidaat-opvolger van De Witte in Tubbergen

Berning belangrijkste kandidaat-opvolger van De Witte in Tubbergen

TUBBERGEN - De huidige wethouder De Witte van de gemeente Tubbergen treedt namens het CDA aan als tweede gedeputeerde in de provincie Overijssel. Hij is bezig aan zijn tweede termijn als schepen op en rond de essen. Zijn 'promotie'  betekent dat De Witte, woonachtig in Manderveen, naast de gedeputeerde Van Hijum de tweede dagelijks bestuurder der christre- democraten zal zijn.

Onduidelijk is nog wie hem in Tubbergen opvolgt. In deze gemeente levert het CDA twee wethouders, met naast De Witte als lijstaanvoerder en onbetwiste kopman ook wethouder Volmerink. In het Tubbergse college had De Witte, die vóór hij wethouder werd bij het staalbedrijf Voortman in Rijssen werkte, naast de 'harde' portefeuille Esch en Ruimte ook de 'zachte' portefeuille Sociaal Domein.

Bij een rondgang over de opvolging wordt gezegd dat er op z'n vroegst maandag witte rook uit het raadhuis komt. Wel valt links en rechts  naam van de huidige van de huidige fractievoorzitter Berning-Everlo. Ze is aan haar tweede raadsperiode bezig, stond vorig jaar bij de verkiezingen achter De Witte en Volmerink derde op de lijst van de christendemocratie. Ze studeerde Bestuurskunde en is momenteel voorzitter van de basketbalvereniging Jolly Jumpers. Mocht ze wethouder worden, dan zal het college van Tubbergen het meest feminiene van Twente zijn, want voor driekwart vrouw, naast de partijloze burgemeester (ook een unicum in Twente) en VVD/GB-wethouder Bekhuis-Groothuis.

 

 

 

Deel dit nieuws!