De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tubbergen-Dinkelland stoppen met afname welzijnswerk Avedan

Tubbergen-Dinkelland stoppen met afname welzijnswerk Avedan

DINKELLAND/TUBBERGEN – De op sociaal gebied samenwerkende gemeenten Dinkelland en Tubbergen hebben het contract met welzijnsorganisatie Avedan voor de levering van maatschappelijk werk per oktober opgezegd. De vijf betrokken medewerkers hebben het aanbod gekregen per die datum in dienst te treden bij de Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland.

De beide gemeenten zijn ontevreden over werk en resultaat van Avedan (voorheen Scoop), dat vanuit het pand van Soweco in Almelo opereert en behalve in deze stad ook werkzaam is in Hellendoorn, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden. De organisatie heeft aan de in Tubbergen een kantoor als uitvalsbasis voor Noordoost Twente.

In de gemeenten Tubbergen en Dinkelland krijgt Avedan, een holdingstructuur met werkmaatschappijen, volgens een gemeentelijk woordvoerder 320.000 euro voor maatschappelijk Werk, schuldhulpverlening, cliëntondersteuning, schoolmaatschappelijk werk en diensten voor het basisonderwijs. De gemeenten denken dat ze het net zo goed kunnen voor minder werk.

Het is na publicatie op de Roskam-site een publiek geheim dat het rommelt binnen de organisatie van de Avedan-mastodont. Na vijftien jaar vertrekt bestuurder Engles bij de welzijnskoepel Avedan. Het rommelt al enige tijd bij Avedan, met name over de stijl van leidinggeven en de prioriteiten die worden gesteld. Veel stichtingen en verenigingen in de sociaal-culturele sfeer zijn afhankelijk van Avedan voor projecten, budgetten en opdrachten. In overleg van de Raad van Toezicht en de bestuurder zou 'gezamenlijk' de conclusie zijn getrokken dat het na vijftien jaar tijd is voor vers bloed en frisse ideeën en een vertrek van Engles met ingang van 1 januari 2020. Het oordeel hebben de toezichthouders mede gebaseerd op gesprekken met het personeel van hoog tot laag.

Deel dit nieuws!