De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA Twenterand wil actie voor veiligheid aan kanaal Vroomshoop

CDA Twenterand wil actie voor veiligheid aan kanaal Vroomshoop

VROOMSHOOP – De verkeersveiligheid op de Hoofdstraat in Vroomshoop bezijden het kanaal Almelo-De Haandrik is volgens de raadsfractie van het CDA in het geding. De straat is versmald vanwege werkzaamheden aan het kanaal. Ook zijn er aanpassingen/reconstructies aan de weg, zijn er barricades in de berm geplaatst en is de fietsstrook aan de kant van het kanaal buiten gebruik.

Namens de fractie brengt het raadslid Uitslag van de grootste oppositiepartij bij het college van burgemeester en wethouders onder de aandacht dat de situatie voor weggebruikers penibel is en dat er deswege urgent iets aan moet worden  gedaan.

In dat verband wordt opgemerkt dat een verbod  voor vracht- en landbouwverkeer op de Hoofdstraat stelselmatig wordt genegeerd en dat de dertig kilometer-limiet vaak ‘fors’ wordt overschreden. Daar komt bij dat vanaf het station in Vroomshoop vanwege werk aan het spoor regelmatig bussen worden ingezet, die vanaf de Stationslaan de Hoofdstraat op willen rijden, maar deze draai praktisch niet kunnen maken, waardoor ze geregeld voor- en achteruit moeten manoeuvreren. Dit leidt, zo heeft he CDA geconstateerd geregeld tot onveilige situaties voor alle weggebruikers.

 

Deel dit nieuws!