De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • 'In gesprek blijven met Mijande enige kans op redding Oale Bouw'

'In gesprek blijven met Mijande enige kans op redding Oale Bouw'

WESTERHAAR -  De bewoners van de Oale Bouw in Westerhaar moeten als de wiedeweerga een wijkvertegenwoordiging vormen die met de woningcorporatie Mijande Wonen in gesprek gaat, want anders worden ze letterlijk en figuurlijk weggespeeld. Deze boodschap had fractievoorzitter Elzinga van GBT vanavond tijdens een debat in de gemeenteraad van Twenterand. Hij zei dat in een interpellatiedebat dat op verzoek van de PVV en het CDA plaatsgreep.

Het was met name PVV-voorman Veltmeijer die aandrong op een uitspraak van de gemeenteraad om Mijande te dwingen in overleg te treden met de bewoners van de volkswijk in Westerhaar met wier belangen de woningcorporatie zou sollen. Elzinga, wiens GBT de meerderheid in de gemeenteraad heeft (twaalf van de 23 zetels), liet hem alle hoeken van de raadszaal zien, overdrachtelijk dan. Het verhaal van Veltmeijer is volgens de GBT-chef  puur voor de bühne.

In de eerste plaats stelde Elzinga vast dat het uit elkaar vallen van de bewonerscommissie in de Oale Bouw betekent dat ze helemaal geen gesprekspartner voor Mijande meer zijn. Hij riep de bewoners daarom dringend op toch weer een commissie in het leven te roepen. 'Hou elkaar vast, anders ben je weg, en dan gaat het denk ik heel erg snel, dus blijf in gesprek. In de tweede plaats wees hij op de inspanningen die 'zijn' wethouder Harmsen zich op dit punt getroost.

Harmsen, de wethouder van Wonen, praat met alle bewoners over hun woonwensen en legt die voor aan Mijande. Hij wil op die manier enerzijds de solidariteit en de volksgezondheid in de oude volkswijk dienen en anderzijds druk op Mijande uitoefenen om bij afbraak, verbouw of aanbouw in overleg te blijven met de bewoners, wat alleen kan als die zich verenigen in plaats van zich uit elkaar te laten spelen door de enkel door het CDA gesteunde Veltmeijers van deze wereld.

 

 

 

 

 

e

 

Deel dit nieuws!