De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Borne-Nu wil van hoed en rand weten over bouwplan Stationsstraat

Borne-Nu wil van hoed en rand weten over bouwplan Stationsstraat

BORNE – De coalitiepartij Borne-Nu wil van het college van burgemeester en wethouders der gemeente Borne weten waarom de verbouwing van het  voormalige Griekse restaurant op de hoek van de Stationsstraat en Dunantstraat op zich laat wachten. Het pand is deels gesloopt en er is sprake van een achenebbisj zonder enig spoor van werkzaamheden op afzienbare termijn.

Mede naar aanleiding van vragen in de buurt vraagt voorman Van den Berg van Borne-Nu wat de reden is van deze vertraging en waarom er de gemeente niet handhaaft. Een reden temeer voor de vragen zijn ‘geruchten’ als zou er een appartementencomplex verrijzen.

De coalitiepartij wil weten wie het pand in eigendom heeft, wie de eigenaar en opdrachtgever is voor sloop annex verbouwing en wanneer de bouw in gang zal worden getrokken en hoe die er uit komt te zien. De huidige situatie schreeuwt volgens Borne-Nu om een oplossing, ook vanwege historische componenten op een beeldbepalende plek. In het college is CDA-wethouder Mulder eerstverantwoordelijk vanwege zijn beleidsportefeuilles Wonen en Bouwen.

Deel dit nieuws!