De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home

Erve Lonink in Beckum biedt plek voor bouw van zeventien huizen

BECKUM - Eén van de oudste erven van Beckum, Erve Lonink, wordt getransformeerd tot een woningbouwlocatie. Daardoor wordt het mogelijk zeventien woningen op het erf te bouwen Dit gebeurt volgens de gemeente Hengelo, waartoe het kerkdorp met respect voor en behoud van het verleden. Het plan voor Erve Lonink is een van de eerste concrete plannen uit het Omgevingsprogramma Leefbaar Beckum. Erve Lonink geldt als een van de oudste erven van Beckum, Erve Lonink, wordt getransformeerd tot een woningbouwlocatie 'met respect voor de onbebouwde en bebouwde percelen.

Erve Lonink dateert uit de twaalfde eeuw en zogeheten Bisschopslonink en lag ten westen van de Schriever op de hoek van de Larenseweg en Dijkerhoekweg. Behalve voor Erve Lonink geldt de verandering van het gebied ook voor erve Groot Hobbelink. De bedoeling is  het verenigen van het oude landschap met een mix van architectuur die  bij de moderne tijd én het karakteristieke landschap past, grenzend aan Twickel-gronden. Op den duur  wil Twickel in de gebouwen meerdere woningen realiseren, variërend van appartementen van 63 vierkante meter tot eengezinswoningen van 130 vierkante meter. Indeling en karakter van het Twickel-erf blijven overeind.

Zo verrijzen op de plek van twee Twickelschuren moderne Schöppe’s, met een galerij waar eens de voergang liep en studio’s aan weerszijden daarvan. En ook hier delen de erfbewoners centrale voorzieningen. Door te variëren met grootte en vorm van de woningen krijgt een erf een gemêleerde groep bewoners. De pachter die zijn bedrijf beëindigt kan er blijven wonen, naast een gezin in de woonboerderij en de starter in een studio. Twickel is voornemens de woningen in erfpacht uit te geven. ' Maar het is ook een optie om het geheel in erfpacht aan een woningbouwvereniging te geven, die  de woningen kan verhuren. Ei bestaat daarvoor al belangstelling.

Deel dit nieuws!