De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home

Wierdense wethouder Kortenhoeven wil provinciale wind trotseren

WIERDEN – De gemeente Wierden persisteert in  haar opvatting dat er in de gemeente geen ruimte is voor windmolens. Daarbij baseert verantwoordelijk Kortenhoeven zich ‘op zorgvuldige overweging en een technische overweging en ecologische verkenning door het bureau Witteveen & Bos. Volgens de wethouder zijn er in Wierden noch in Enter noch in de buurtschappen mogelijkheden voor grootschalige windenergie.

In een provinciaal overleg  liet de wethouder begin dit jaar al weten te persisteren. Hij  vindt, liet hij toen weten, dat Wierden zijn  bijdrage levert met zon op dak en zon op land.

In de tussentijd heeft de provincie Overijssel een aanvraag ontvangen voor het initiatief van een Windpark in Daarle. Het plan omvat vijf tot zeven windturbines ten westen van de N751, in het gebied van de Loomsweg, Bruineveldweg en de Piksenweg, een gebied dat zich deels uit in de gemeente Hellendoorn bevindt en deels in de gemeente Wierden. De provincie Overijssel heeft deze aanvraag in behandeling genomen, waarover Kortenhoeven zijn bezorgdheid heeft  geventileerd, want het zou een foerageergebied voor kraanvogels en de blauwe kiekendief zijn en bovendien nabij de kern van Hoge Hexel en vakantieparken.

Deel dit nieuws!