De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Chaos bij D66 in Oldenzaal met de Boers Brothers lijkt nu compleet

Chaos bij D66 in Oldenzaal met de Boers Brothers lijkt nu compleet

Oldenzaal - De gebroeders (Sacha en Andreas) Boers weigeren het laatste half jaar tot aan de verkiezingen onder de vlag van D66 zitting te hebben in de gemeenteraad van Oldenzaal. Ze zullen als onafhankelijke Boers Brothers de politieke trom roeren.

De lijst van D66, dat in 2014 drie zetels kreeg, maar niet mee mocht doen aan de formatie van een college van burgemester en wethouders, zal bij de verkiezingen volgend jaar maart worden aangevoerd door nieuwkomer Ailo-Zaia. Zij kreeg bij de online lijsttrekkersverkiezing 76 procent van de uitgebrachte stemmen der leden.

Dit betekende zoals eerder gemeld een afgetekende nederlaag voor tegenstrever (Sacha) Boers, die een jaar geleden na interne strijd de plaats van de ervaren leidsman Ankoné overnam. De broers zetten de toenmalig fractievoorzitter aan de kant. Ankoné, jarenlang het boegbeeld van de partij, trok zijn consequenties en verliet de raad, en ook de stad, om een wereldreis te maken, teneinde de zinnen te verzetten, weer bij zinnen te komen en zingeving te zoeken.

Volgens een eufemistische voorzitter Gerrits van de afdeling Noordoost Twente van D66 heeft de partij in Oldenzaal ‘een moeilijk jaar achter de rug’, maar is er ook ‘veerkracht’ aan de dag gelegd. ‘Oldenzaal is nog steeds onze grootste basis in Noordoost-Twente en we willen er vol voor gaan tijdens de komende verkiezingen.’

Deel dit nieuws!