De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCIV

Inzet drones bij controle op naleving corona-maatregelen Twente

ENSCHEDE - Er hangen bij aangenaam lenteweer dit weekend boven Twente drones in de lucht die informatie geven hoe bezoekers van natuurgebieden en (andere) recreatieve) trekpleisters zich gedragen. Volgens voorzitter Van Veldhuizen, ook burgemeester van Enschede, zijn de drones een aanvulling op de inzet van toezichthouders en handhavers om de corona-regels te betrachten.

De oproep van de Van Veldhuizen is alleen of in klein gezelschap de rust te zoeken en afstand te bewaren tot anderen. ‘Blijf weg van plekken waarvan je kunt aannemen dat er veel mensen zijn; ik  denk dan aan het Rutbeek en onze mooie parken. (…) We zijn nu op de goede weg om het virus onder controle te krijgen. Het zou niet goed zijn dat we, door één dag mooi weer, weer helemaal opnieuw moeten beginnen en straks nog langer thuis moeten blijven.’

Als het nodig is vanwege gevaarlijk geachte massaliteit zal de Veiligheidsregio Twente niet schromen parken, plassen en bossen te sluiten voor bezoekers, heeft Van Veldhuizen wereldkundig laten maken. Dat geldt van de Sallandse Heuvelrug aan de westgrens van Twente tot het Nationaal Landschap in Noordoost-Twente.

Rijssen stuurt ook mensen met uitkering naar eigen werkvoorziening

RIJSSEN - De gemeente Rijssen-Holten neemt alle in deze gemeente woonachtige medewerkers van Soweco in dienst met behoud van hun rechtspositie. Doordat de nieuwe instroom van mensen met een Sociale Werkvoorziening-indicatie ophoudt, wil het gemeentebestuur de al bestaande eigen leer/werkomgeving bij de buitendienst gebruiken voor het plaatsen van mensen met een afstand van tot de  arbeidsmarkt. Dat gebeurt nu al met mensen in de bijstand.

Het college van burgemeester en wethouders zegt daar goede ervaringen mee te hebben. 'De afgelopen jaren zijn daarmee diverse personen vanuit een uitkeringssituatie bij de buitendienst geplaatst, van wie dertien in loondienst.' Volgens het college geeft de gemeente Rijssen-Holten aldus 'invulling aan inclusief werkgeverschap door werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen'. Of bij  stedelijke bedrijven te plaatsen.

Net als de gemeente Hellendoorn zal ook Rijssen-Holten als bekend het samenwerkingsverband Soweco verlaten en zelf borg staan voor uitvoering van de Participatiewet. Beide gemeenten denken dat zelf even goed of beter dan Soweco te kunnen, want met meer contacten met plaatselijke bedrijven en instellingen. De gemeenten Almelo, Tubbergen, Twenterand en Wierden blijven als bekend deel uitmaken van een afgeslankt Soweco, alhoewel met name tot voor kort van oordeel waren dat ze zelf even goed of beter dan Soweco mensen naar passend werk kunnen geleiden.

Overigens DCIII

Anderhalve ton subsidie Dinkelland voor accommodatie SDC'12

DENEKAMP – Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Dinkelland stelt de gemeenteraad voor eenmalig een bedrag van maximaal anderhalve  ton ter beschikking te stellen voor de voetbalclub SDC’12 in Denekamp.

Het college wil het geld als subsidie verstrekken aan de Stichting Promotie en Accommodatie SDC'12 ten behoeve van de opwaardering van de hoofdentree en parkeerplaatsen op het sportterrein van de club. Eenmalig wordt de akte van erfpacht en opstal tussen de gemeente en de stichting over sportpark de Bögelscamp ontbonden. 

De stichting ontstond na de privatisering  van het clubgebouw en de kleedkamers van het toenmalige DOS ’19, om geld te genereren voor uitbouw en renovatie. Na de fusie met Sportclub Denekamp tot SDC ’12 werden ook de velden en gebouwen van deze club aan de Bögelscamp opgenomen in de Stichting Promotie en Accommodatie.

De stichting, die geen winstoogmerk heeft, staat los van SDC’12 en de club heeft dan ook geen zeggenschap in en over de stichting die de sportparken de Molendijk en de Bögelscamp in het bezit heeft als ook de gebouwen, de velden en alle omliggende gronden. Er lopen al geruime tijd gesprekken met de gemeente Dinkelland om in de toekomst op de grond van de voormalige vereniging Sportclub Denekamp (Sportpark de Bögelscamp) kavels voor woningbouw uit te geven, maar die plannen gaan in elk geval voorlopig in de ijskast.

Deel dit nieuws!