De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home

Nieuwbouw van Oranjeschool Vroomshoop; ook geld woningbouw

VROOMSHOOP -  - Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Twenterand stelt de gemeenteraad voor een bedrag van ruim 527.000 vrij te spelen voor de nieuwbouw ten behoeve nieuwbouw de Oranjeschool  in Vroomshoop. Dat is inclusief het  kinderopvangdeel, nadat de raad het bestemmingsplan Vroomshoop-Oost 3, woongebied heeft vastgesteld. 

De  kapitaallasten deels al gedekt binnen de begroting, een deel wordt gedekt door de huuropbrengst van de kinderopvang voor het kinderopvanggedeelte. 

De vraag is of er Bijna Energie Neutraal gebouwd (BENG) of Energie Neutraal gebouwd moet worden. Daarover hebben inmiddels diverse gesprekken plaatsgevonden tussen de gemeente en het schoolbestuur. Daarbij heeft de gemeente een leningconstructie aangeboden om energie neutraal te kunnen bouwen, maar het schoolbestuur heeft aangegeven niet financieel bij te (kunnen) dragen. Het college adviseert de raad daarom nu te kiezen voor bijna energie neutraal bouwen (BENG) en een leningconstructie af te wijzen.

De gemeenteraad van de gemeente Twenterand buigt zich op op de eerste dag van oktober over het nieuwbouwplan teneinde een finale beslissing te nemen.

meer volgt

 

Deel dit nieuws!