De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Erepenning van Hengelo voor Bewonersoverleg bij eeuw Nijverheid

Erepenning van Hengelo voor Bewonersoverleg bij eeuw Nijverheid

HENGELO - Bij gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Hengelose volkswijk De Nijverheid heeft wethouder Van Wakeren de erepenning van de gemeente uitgereikt aan het Bewonersoverleg. Dat gebeurde tijdens een groot buurtfeest bij de speeltuin aan de Paulinastraat, waar een kolossale tent was opgetrokken.

Er vond gisteren in de middag al een reünie plaats, er was muziek te horen, theater te zien en er kon aan tal van spelen worden deelgenomen. Speciale festiviteiten waren er voor kinderen, jongeren en ouderen. Het tweedaagse feest werd georganiseerd door het Bewonersoverleg van de wijk.

De Nijverheid heeft zijn ontstaan te danken aan de bloei van de metaalindustrie. De naam van de wijk refereert eraan: in De Nijverheid werden arbeiders gehuisvest in voor die tijd moderne woningen, die rust, reinheid en regelmaat boden. Op de volkshuisvesting der arbeidende klasse hadden de metaalfabrikanten, zoals Stork dat dit jaar anderhalve eeuw bestaat, destijds flinke invloed: goede woningen en ontspanning diende de productiviteit.

De Nijverheid is nu de grootste buurt van de wijk Wilderinkshoek aan de zuidkant het spoor naar Zutphen. In de gemeenteraad gaan al enige tijd stemmen op om vanwege de historie van De Nijverheid, de bouwkundige staat én de betaalbaarheid van de meeste huizen te waken voor grootschalige sloop, zoals de woningcorporatie Welbions overweegt.

 

Deel dit nieuws!