De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Kleinere gemeenten trekken de kar op drie Twentse beleidsvelden

Kleinere gemeenten trekken de kar op drie Twentse beleidsvelden

ENSCHEDE - Om de bestuurlijke dominantie in de Regio Twente te doorbreken zijn drie kleinere gemeenten aangewezen als trekkers voor de 'beleidsvelden' economie, duurzaamheid en vrije tijd/toerisme. De gemeente Rijssen-Holten krigt het Twentse heft in handen op het gebied van Economische Zaken, de gemeente Twenterand leidt de dans waar het regionale duurzaamheidsdoelstellingen betreft en de gemeente Dinkelland neemt het voortouw bij het ontwikkelen van beleid terzake vrije tijd/toerisme.

De gemeente Rijssen wrijft zich in de handen met haar positie als aanjager van de economie en meent dat haar die rol ook past als een daagse jas. Rijssen-Holten afficheert zichzelf nadrukkelijk als vierde economie van Twente. Bij de beraadslagingen over de Agenda voor Twente zette de gemeente langdurig de hakken in het zand wegens de soppigheid en de stroperigheid, om uiteindelijk toch te tekenen.

De gemeente Twenterand wil nadrukkelijk extra investeren in bronnen van nieuwe energie, waarbij met name op zonne-energie wordt gemikt, waarvoor onder meer aanvankelijk voor industrie bestemde gebieden in de gemeente zijn aangewezen. Ook claimt Twenterand een voorhoederol bij verduurzaming van bedrijfspanden. Daarnaast wil het gemeentebestuur een voortrekkersrol vervullen op het gebied van biodiversiteit.

De gemeente Dinkelland is één van de meest toeristische in de regio, met veel natuurschoon, tal van campings, restaurants en verblijfsaccommodaties. Wel was er jaren sprake van deelbelangen tussen de kernen, met name het pittoreske en historische siepelstadje Ootmarsum enerzijds, met de autarkisch ingestelde Jos Bosch als de spraakmakende spreekbuis, en anderzijds de overige kernen der gemeente Dinkelland.

Deel dit nieuws!