De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Kririek in raad Dinkelland op woonvisie college; Blokhuis schikt in

Kririek in raad Dinkelland op woonvisie college; Blokhuis schikt in

DENEKAMP - Een aantal raadsfracties in de gemeente Dinkelland vindt dat er te veel op de automatische piloot van uit wordt gegaan dat er duurdere nieuwbouw moeten verrijzen waar volgens de raadsleden Hofmans van de VVD en Severijn van de PvdA beter kan worden gebouwd voor jongeren en senioren. In de prestatieafspraken met de woningcorporatie Mijande en de woningbouwvisie van het college van burgemeester en wethouders staan volgens Severijn op initieel niveau mooie passages, maar een Amsterdamse bouwwethouder zijner partij parafraserend zei hij dat je in intenties niet kunt wonen.

In zijn  reactie liet wethouder Blokhuis (CDA) alle opties open, want hij wil blijven overleggen met alle partijen en vooral met dorpsraden om op ontwikkelingen te kunnen inspelen, want naar zijn opvatting is het een proces en geen standpunt.

Severijn en zijn collega Schouten van GroenLinks kregen tot hun politieke geluk te horen dat Blokhuis - onder voorwaarde van gebleken behoefte en haalbaarheid - ook te porren is voor de bouw van een zogenoemde Knarrenhof in de gemeente Dinkelland. Het gaat dan om een complex hofjeswoningen met gemeenschappelijke voorzieningen, geschikt voor zowel ouderen als jongeren. Blokhuis trekt in de tweede week van oktober naar Zwolle om zich over de mogelijkheden van een Knarrenhof te laten informeren. Ook de vaststelling van de Woonvisie Dinkelland en de prestatieafspraken met Mijande staan voor oktober op de rol.

 

Deel dit nieuws!