De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens LXIII

Bij het vernemen van het uitkomen van de biografie van Peter Koelewijn vloog ik in gedachten met de KL204 terug in de tijd.

Terug  naar de eerste helft van de jaren zeventig. De adolescentiejaren van een krantenbezorger met drie wijken per dag om een betere radio (Nordmende), een pick-up en 45 toeren-platen te kunnen aanschaffen.

Ik zag Peter zonder zijn Rockets (die dakdekkers zeiden me weinig) voor het eerst, met de door hem ontdekte Bonny St. Claire (die toen nog Sinas dronk! en 'I stand between them' zong) op een dorpsfeest in een tent te Vriezenveen, waar ik hem interviewde voor mijn eerste eigen krant met wel zeven abonnees, mijn ouders, een paar ooms en tantes en een buurman. En dan was er ook nog het jaar van mijn favoriete Koelewijn-nummer over dat meisje uit Zeeland ('Ze dacht dat ze steeg, terwijl ik zag dat ze viel').

Ooit heb ik Koelewijn in een zaal in Raalte, naar ik vermoed De Leeren  Laampe, mogelijk De Zwaan, dat hartroerende nummer over Rob Out horen zingen. Zijn allermooiste album, dat ik onderweg in dit leven helaas heb verloren, heeft als titel 'Het beste in mij is niet goed genoeg voor jou', waarop ook die vlucht met de KL204 wordt bezongen. Het is nu zaak om volgende week aan die biografie te komen, dunkt me.

 

Deel dit nieuws!