De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • SGP bindt strijd aan tegen lachgas in discotheek Lucky te Rijssen

SGP bindt strijd aan tegen lachgas in discotheek Lucky te Rijssen

RIJSSEN - De raadsfractie van de SGP in Rijssen-Holten maakt zich zorgen over de verkoop van lachgas bij discotheek Lucky vanwege het gezondheidsrisico dat ermee gepaard zou kunnen gaan. Het gebruik en de verkoop van lachgas valt wat de SGP betreft niet te rijmen met het lokale gezondheidsbeleid, want ongezond en gevaarlijk.

De fractie wijst er in vragen aan het college van burgemeester en wethouders op dat het kabinet de verkoop van lachgas aan jongeren onder de achttien wil beperken. Gemeenten kunnen beperkende maatregelen formuleren voor verkopers van lachgas. Zo zou de gemeente Arnhem zich beraden op een verbod in de horeca. Verkoop van lachgas in pakketjes (ballonnen, patronen en materialen om de ballon gebruiksklaar te maken) is verboden volgens de Drank- en Horecawet. Deze wet verbiedt namelijk kleinhandel vanuit een horecagelegenheid. 'Dit vraagt dus om handhaving', aldus fractievoorzitter Scheppink der staatkundig-gereformeeerden in Rijssen-Holten. Hij wil weten wat het college in zijn algemeenheid gaat ondernemen.

Horecagelegenheden kunnen wel losse lachgaspatronen verkopen. Daarom is het naar het oordeel van de SGP goed om ondernemers aan te spreken op hun verantwoordelijkheid daar de wet geen handvatten biedt om de verkoop van losse lachgaspatronen te verbieden.

Deel dit nieuws!