De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • 'Drijvende letters van vermicelli' op een muur Sint Joseph in Almelo

'Drijvende letters van vermicelli' op een muur Sint Joseph in Almelo

ALMELO - Het gedicht ‘Drijvende letters van vermicelli’ van de dichter Maarten van den Elzen is het vijftiende dat een plek krijgt aan een gevel in Almelo. Dat gebeurt morgenmiddag. Het vijftiende muurgedicht komt in de binnenstad en is aangebracht op een muur van de woningcorporatie Sint Joseph op de hoek de Werf en Aletta Jacobsstraat in de binnenstad.

Van den Elzen is uitgever en dichter. Hij was vijf jaar stadspoëet van Uden (tot die gemeente de subsidie beëindigde) en publiceerde tot nog toe elf bundels. Tien van zijn gedichten zijn op muziek gezet. Het gedicht ‘Drijvende letters van vermicelli’ komt uit zijn in 2014 verschenen bundel, getiteld ‘Een Wak in de Werkelijkheid’. Enige zijner gedichten kregen een plek in literaire bladen als 'De Houten Gong' en 'Maatstaf' en ook zijn 25 pennenvruchten in het Engels vertaald.

'Drijvende letters van vermicelli' is aangebracht door kunstschilder/decorateur Freddy Hoevers. Bij de officiële onthulling zal Van den Elzen aanwezig zijn. Na afloop is er gelegenheid zijn dichtbundels in te zien. Het bestuur van de Stichting Muurgedichten Almelo nodigt belangstellendenvan harte uit bij de onthulling aanwezig te zijn; er kan niet dicht genoeg worden gedicht.

De zogeheten Commissie Muurdichten ging destijds van start toen de woningcorporatie Sint Joseph het gedicht 'Huizen in de Binnenstad' op een gevel in het Bendiengebied te lezen bood. Van dezelfde dichter is later geschreven 'Brief aan de woningstichting' gemuurd. Vorig jaar greep de Commissie Muurdichten, waarin de stedelijke dichters Hanneke van Schooten, Willem van Dooren en Coen Heldeweg zitting hebben, naast de lokaal prestigieuze Stadsprijs Almelo.

 

 

Deel dit nieuws!