De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Fase twee verbreding A1 en verdieping Twentekanalen dichterbij

Fase twee verbreding A1 en verdieping Twentekanalen dichterbij

HENGELO - De tweede fase van de verbreding van de A1 naar twee keer drie rijstroken, van Rijssen tot Azelo/Buren, zal direct aansluitend op de eerste fase (Deventer-Rijssen)  plaasvinden. Ook wordt letterlijk en figuurlijk vaart gezet achter de verbreding en de verdieping van de Twentekanalen, waar liefst 72 miljoen extra beschikbaar is gesteld.  Een derde punt dat Twente nog binnen wil binnenhalen is de versnelde intercity van en naar Berlijn via Centraal Station Hengelo/Twente.

In de regio Twente is vandaag met vreugde gereageerd. Er is langurig een lobby gevoerd voor verbetering van de verbindingen met de Randstad, met name Amsterdam (Schiphol) en Rotterdam (Wereldhaven). Goede verbindingen voor het personen- en goederenverkeer worden van eminent sociaal-economisch belang genoemd, ook met het oog op Twente als logistieke hotspot.

Langs de A1 zijn de eerste werkzaamheden inmiddels zichtbaar en de eerste fase zal volgens planning volgend jaar gereed zijn. De afronding van de tweede fase zou nog tot 2028 op zich laten wachten, wat zou betekenen dat onder andere het gedeelte tussen Rijssen en knooppunt Azelo/Buren nog langere tijd een knelpunt blijft. De lobby van politiek en bedrijfsleven op minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur was fanatiek en aanhoudend, en heeft nu effect gesorteerd.

Deel dit nieuws!