De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Haaksbergen: weer zicht op bouw Gat in Markt en financiële leiband

Haaksbergen: weer zicht op bouw Gat in Markt en financiële leiband

HAAKSBERGEN – De projectontwikkelaars Nordwick en Roerink, gewezen kemphanen, zullen gezamenlijk  de nieuwbouw op de Markt in Haaksbergen ter hand nemen. Dat deelde wethouder Scholten vandaag mee aan de gemeenteraad. Het is een bijzondere wending in de apotheose van een al jaren slepende zaak om winkels met woningen te bouwen in het spreekwoordelijke Gat in de Markt. Veel wethouders, van Diepemaat van het CDA tot Van Vlaanderen van Leefbaar Haaksbergen, sneuvelden in het zicht van de finale besluitvorming.

In het huidige plan, waarvoor de genoemde voormalige bouwopponenten de handen in één slaan, zal het Gat in de Markt in combinatie met het perceel van De Bron, een stedenbouwkundige impuls moeten krijgen. Het voornemen is op basis van onderzoek te komen tot een plan voor winkels en appartementen en mogelijk woningen. Naar verwachting wordt het erste conceptplan na de zomervakantie gepresenteerd.

Alle  plannen tot nu toe liepen spaak maar hebben wel miljoenen gekost. En dat is weer één van de belangrijke oorzaken van de financiële rampspoed wegens oplopende tekorten gedurend vele jaren. Net verlost van provinciale leiband lijkt de gemeente wederom onder curatele te komen wegens een begroot tekort van zo’n 2,5 miljoen euro.

Deel dit nieuws!