De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA in Enschede laakt optreden burgemeester rond AZ-Antwerp

CDA in Enschede laakt optreden burgemeester rond AZ-Antwerp

ENSCHEDE – De raadsfractie van het CDA in Enschede vindt dat burgemeester Van Veldhuizen de stad een slechte dienst heeft bewezen door de maatregelen die hij verordonneerde met het oog  op een voetbalwedstrijd in het stadion van FC Twente. Het betrof een Europees duel tussen een Alkmaarse en een Antwerpse club. AZ uit Alkmaar speelde in Enschede 'thuis' vanwege een ingestorte tribune in Alkmaar, die voetballen daar voorlopig onmogelijk maakt.

Van Veldhuizen zette een zware politiemacht in uit vrees voor trammelant. Hij verordonneerde na beraad met de commissaris van politie en de hoofdofficier van justitie (het zogeheten driehoeksoverleg) dat supporters uit Antwerpen en andere Belgen uit het stadiongebied en uit de binnenstad moesten worden geweerd. Deze maatregel zou zijn genomen vanuit veiligheidsoogpunt en de eventuele ontstane onrust die zou kunnen ontstaan.

Naar het raadslid Van Lagen stelt werd de stad hermetisch afgesloten voor alles en iedereen uit België. Van Lagen wil van de burgemeester weten hoeveel politieagenten hij heeft ingezet voor het volledig buiten de stad houden van supporters van Royal Antwerp FC en andere Belgische inwoners die (om welke reden dan ook) naar Enschede wilden komen. Verder vraagt Van Lagen of er overleg heeft plaatsgevonden met de clubs uit Alkmaar en Antwerpen.

Deel dit nieuws!