De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Compromis tussen rood, blauw en groen in Watertorengebied Hengelo

Compromis tussen rood, blauw en groen in Watertorengebied Hengelo

HENGELO – Nabij de Watertoren in Hengelo Centrum-Zuidoost zullen zestien zogenoemde parkstadwoningen verrijzen in een groenblauwe omgeving. Voorts zijn er acht ‘vrije kavels’ beschikbaar. Centraal in het plan staan ruimte voor groenperken en waterberging. Ook zal worden voorzien in de aanleg van een vlondertuin.

Dit plan is een moeizaam compromis tussen het gemeentebestuur van Hengelo en de projectontwikkelaar Ter Steege uit Rijssen. De kwestie speelt al ruim vijftien jaar, met hoogoplopende twisten. Waar de gemeente vooral groen en blauw wilde, een oase in de al bestaande bebouwing, maar Ter Steege wilde bouwen, want dat is de corebusiness van het bedrijf.

Na jaren van soebatten werd een modus gevonden, waarbij zowel de ontwikkelaar als het gemeentebestuur iets krijgen en iets laten. De bedoeling is nu ook snel tot zaken te komen, waarbij het uitgangspunt is over een jaar in het Watertorengebied met de woningbouw te beginnen. De gemeente laat weten attent te zijn op het behoud van de Watertoren als epicentrum. De bedoeling is in en bij die toren culturele activiteiten en muzikale evenementen te houden, vergelijkbaar met wat in het Prins Bernhardplantsoen gebeurt.

Deel dit nieuws!