De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Rijssen krijgt Noabershof bij Sion: gezamenlijk wonen met privacy

Rijssen krijgt Noabershof bij Sion: gezamenlijk wonen met privacy

RIJSSEN – De bedoeling is in de eerste helft van volgend jaar een begin te maken met de bouw van een zogenoemde Noabershof in Rijssen. Het onderzoek spitst zich toe op een lap grond bij het kerkelijk centrum Sion aan de Vermeerstraat. Het moet een woonvorm zijn waar bewoners zich committeren aan gezamenlijke verantwoordelijk voor onderhoud en voorzieningen. Het architectenbureau BDC tekent en begeleidt voor de totstandkoming.

Er zijn her en der in den lande van dit soort initiatieven, ook in Twente, zij het onder uiteenlopende namen (waaronder Knarrenhof en Buitenhof), maar met als grote gemene deler dat er plaats is voor zowel ouderen als jongeren, op voorwaarde dat ze bereid zijn taken op zich te nemen, zoals het tuinwerk, de binnenklussen en de boodschappendienst. Benadrukt wordt dat de gezamenlijkheid vooral niet ten koste mag gaan van de privacy van de bewoners.

Er bestaat in Rijssen, zo leerde een  informatieve bijeenkomst, grote belangstelling voor deze 'woonvorm van de toekomst'. Het zou een moderne vorm van noaberschop zijn en een prima manier om langer zelfstandig te wonen met mensie die dat ook ambiëren.

Deel dit nieuws!