De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Plan 36 woningen, meeste met zorg, op schandvlek Manitobaplein

Plan 36 woningen, meeste met zorg, op schandvlek Manitobaplein

VRIEZENVEEN – Op de plek van de achenebbisj aan het Manitobaplein te Vriezenveen komen 36 appartementen, waarvan twintig met een zorgbestemming, deels 24-uurs-zorg. Op de begane grond komen ruimtes die ook (kunnen) worden gebruikt door zorgverleners. Het is de wethouders Harmsen en Koster gelukt wat de afgelopen tien jaar geen zijner voorgangers lukte: een akkoord bereiken met de projectontwikkelaar Timmerhuis uit de Weitemanslanden.

Voorheen was op de hoek van het Manitobaplein en de Verzetsstraat de Rabobank gevestigd en toen deze financiële dienstverlener vertrok kreeg Timmerhuis, een varkenshouder die allengs meer ging doen in de grond- en pandhandel (watertoren Almelo), het onroerend goed bij het gemeentehuis te Vriezenveen in handen. Hij deed dit samen met de lokaal bekende makelaar Bolte, die al veel planontwikkelingen zag sneven en meer brieven schrijft dan stenen stapelt.

De bedoeling was in op optrekje van de Rabobank een supermarkt te vestigen, waarvoor de Aldi in beeld was, maar dat op een veto stuitte van het toenmalige gemeentebestuur. Waarna de kompanen Timmerhuis en Bolte nog een poging deden er arbeidsmigranten te huisvesten, wat ook niet mocht. De gemeente probeerde onderwijl de  ontwikkelaars op te poken om verpauperde pand op te knappen of enigermate toonbaar te maken, zodat er geen hangplek of schuilkeet ontstaat.

Wat voorgaande wethouders als Blokland, Oordt en Scholten niet lukte hebben Harmsen en Koster nu voor mekaar gekregen: een deal met Timmerhuis (en een beetje Bolte). Dat er nu een zorgorganisatie bij betrokken is (altijd een duurzame bestemming, en geld in de pocket) zal het tot stand brengen allicht ten goede zijn gekomen, want daar zijn aangename bugetten voor.

Deel dit nieuws!