De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • De Eethoek enthousiast over nieuwe huisvesting in Het Dok Almelo

De Eethoek enthousiast over nieuwe huisvesting in Het Dok Almelo

ALMELO - Het wijkcentrum Het Dok in de noordelijke binnenstad van Almelo wordt het nieuwe onderkomen van het sociaal-maatschappelijke bedrijf De Eethoek.  Het is niet voor het eerst dat De Eethoek van het initiatiefnemende echtpaar Van Baaren verkast, want vorig jaar moest het speltuingebouw aan in Nieuwland worden verlaten en toe bood de sportaccommodatie IISPA soelaas, maar het gemeentelijke Sportbedrijf moet flink bezuiinigen, onder meer op de horeca-activiteiten.

De Eethoek, een particulier initiatief in stichtingsvorm met steun van sponsoren, biedt al jaren dagelijks een gezonde maaltijd, waarbij het koken en serveren van het eten een belangrijke plaats innemen. De gaarkeuken voor mensen met kinderen en een minimale beurs, won ruim twee jaar geleden de Ab Harrewijnprijs - genoemd naar 'de rode dominee'.

Met het aanbod naar wijkcentrum ’t Dok te verkassen is het echtpaar Van Baaren meer dan tevreden, want de ligging aan het Sumatraplein is stedelijk gezien perfect, want niet meer perifeer, maar centraal in de stad. Bovendien is er een goed geoutilleerde keuken mer ruime capaciteit. Ook het bestuur van het wijkhuis is enthousisast over de extra gebruiker.

 

 

Deel dit nieuws!