De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Buurt tegen huidige plan huizen voormalig politiepand Haaksbergen

Buurt tegen huidige plan huizen voormalig politiepand Haaksbergen

HAAKSBERGEN – Er komen vijf appartementen aan de Brink in het voormalige politiebureau van Haaksbergen, waarin begrepen een penthouse. Ruim twintig omwonenden hebben nu hun bezwaren geventileerd tegen de omvang, met name van het penthouse óp het dak is voorzien.

Het college van burgemeester en wethouders kan ermee leven, maar in  de gemeenteraad zijn al wenkbrauwen gefronst en aanmerkingen gemaakt, vooral op de wijze waarop verantwoordelijk wethouder Scholten met de buurt overleg pleegde.

Het bouwbedrijf Scharenberg uit Sint Isidorushoeve, dat twee jaar geleden het hoogste bod uitbracht, presenteerde recent aangepaste tekeningen voor de ombouw van kantoor naar woningen. Het bureau met zijn robuuste gevelpartij zal met behoud van karakteristieke kenmerken op de eerste verdieping wordt verbouwd tot vijf luxe huurappartementen en garages.

Ook elders in Twente zijn recent voormalige politiebureaus geveild en in de meeste gevallen verbouwd tot woonruimte, onder meer in Denekamp, Goor, Vriezenveen en Wierden.

Deel dit nieuws!