De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • D66 in Losser regelt aanplant 22.500 bomen: voor elke inwoner één

D66 in Losser regelt aanplant 22.500 bomen: voor elke inwoner één

LOSSER – Op voorstel van D66 gaat de gemeente Losser met de provincie Overijssel in overleg over het op korte termijn poten van één boom voor elke inwoner. Dat zou een bos van 22.500 bomen zijn. Volgens fractievoorzitter  Ringenoldus van D66 sluit zijn voorstel naadloos aan op het provinciaal streven. Daar was wethouder Van Essen het mee eens, wat niet zo heel vreemd is, want hij wethoudert namens D66 en liet daarvoor een verkiesbare plek in de Staten van Overijssel varen.

Het voorstel van Ringenoldus is in de ogen van Van Essen sympathiek, past binnen de doelstellingen van de gemeente en sluit inderdaad aan bij het provinciale streven voor meer bomen in Overijssel. 

De aanplant van elk der 22.500 beoogde ‘klimaatbomen’ geeft naar de berekening van Ringenoldus even veel verkoeling als tien airconditioners, verder zou elke boom zorgen voor de reductie van een ton aan CO2-uitstoot en haalt die boom tienduizend kilo fijnstof uit de lucht.

De voorman der Democraten betoogt verder dat de aanplant van de bomen tevens de kwaliteit van het veelbezongen Twentse landschap dient en tegen die achtergrond ook nog eens het economische belang van natuur en toerisme in Losser, die een belangrijke bedrijfstak vormen.

Deel dit nieuws!