De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal betaalt 1,4 miljoen voor kantoor/winkel Deurningerstraat

Oldenzaal betaalt 1,4 miljoen voor kantoor/winkel Deurningerstraat

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal koopt  voor 1,4 miljoen een perceel met een kantoor/winkelpand (voorheen Topsport) aan de Deurningerstraat om stedenbouwkundige ontwikkelingen in gang te trekken, met name de aanleg van het prestigieuze Singelpark. Het gedateerde gebouw, waarin nu meerdere bedrijven zijn gevestigd, is te koop en het gemeentebestuur, inzonderheid wethouder Renkema van Ruimte en Wonen, wil de gelegenheid te baat nemen en kreeg vanavond de zegen van de raad. 

Aanvankelijk leek het erop of de fractie van GroenLinks tegen zou stemmen omdat 1,4 miljoen euro volgens woordvoerder Oosterbroek veel geld is voor de aankoop van een pand dat park moet worden, zeker in relatie tot de tekorten in het social domein. 'Er is onbegrip bij inwoners en organisaties lijden pijn', aldus Oosterbroek.

Ook andere fracties lieten merken met het voorstel te hebben geworsteld, maar in de finale afweging te hebben gekozen voor de eenmalige kans het perceel met kantoor annex winkelpand te verwerven om het gewenste Singelpark tot stand te brengen, met struweel en water, ruimte om te recreĆ«ren en te flaneren, te wandelen en te ontmoeten. De kans om te kopen is eenmalig en dat trok  de grootste coalitiepartijen WG en CDA over de streep. Het was volgens woordvoerder Bekke van WG wel een 'worsteling' en zegsvrouw Van de Woning van het CDA zei dat 'het moment niet goed was, maar 'wel een uitgelezen kans'. Want  zoals Renkema, ook van het CDA, de raad al voorhield: 'Pakken we deze eenmalige kans of niet.'

Het werd een unaniem ja.

 

 

 

Deel dit nieuws!