De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Vier kleine zonneparken voor energieneutrale Hof van Twente

Vier kleine zonneparken voor energieneutrale Hof van Twente

GOOR – In de gemeente Hof van Twente komen drie zonneparken die bij elkaar ruim veertig hectare omspannen. Dat gebeurt in Goor, bij ’t Rikkerink en in Herike-Elsen. Onlangs zijn de eerste panelen aan de Entersestraat in Goor gelegd. ‘Dit is’, aldus wethouder Meulenkamp van Economie en Duurzaamheid, ‘het eerste zonnepark in Hof van Twente. Het één van de vele stappen die nodig zijn om in 2035 volledig energieneutraal te zijn.’ 

Het zonnepark aan de Entersestraat in Goor krijgt 6.342 zonnepanelen krijgt, heeft een totaal vermogen van 2,03 MWp. Daarmee kunnen zo’n 550 huishoudens van duurzame energie worden voorzien. Het betreft een initiatief van de gemeente en wordt uitgevoerd door lokale energiebedrijf Zuiver Hof van Twente. Dat is het ontwikkelbedrijf van de lokale overheid waarin de gemeente samenwerkt met ondernemers en inwoners. Vanaf januari al gaat de glasakker energie leveren en de opbrengst is voor  Zuiver Hof van Twente.

De inkomsten zijn volgens het gemeentebestuur bedoeld om andere duurzame initiatieven in de gemeente Hof van Twente mogelijk te maken.

 

Deel dit nieuws!