De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA wil (ook) af van twee kleinere Natura 2000-gebieden Dinkelland

CDA wil (ook) af van twee kleinere Natura 2000-gebieden Dinkelland

DENEKAMP – Na het pleidooi van het CDA om de beschermende Natura 2000-status van het natuurgebied Wierdenseveld te halen bepleiten de christendemocraten dat nu ook voor Natura 2000-gebieden in de gemeente Dinkelland. Het gaat dan om Bergvennen/Brecklenkampse Veld en Achter de Voort. De raadsfractie van het CDA heeft deze wens bij het landelijke CDA onder de aandacht gebracht.

Met het raadslid Mentink als zegsman stelt het CDA in het hart van het Nationaal Landschap dat de balans is verstoord tussen leefbaarheid/economische ontwikkeling enerzijds en landschappelijkheid/natuurlijke ontwikkeling op het platteland is verstoord. De partij maakt zich mede ongerust vanwege de strengere regels terzake de uitstoot van stikstof, wat boerbedrijven en bouwbedrijven ten plattelande belemmert.

Het gebied Bergvennen/Brecklenkampse Veld omspant 146 hectare tegen de Duitse grens aan en is daarmee een relatief klein gebied met de vanuit Europa toegekende Natura 2000-status. Achter de Voort maakt deel uit van het grotere Natura 2000-gebied Agelerbroek/Voltherbroek in een bosperceel.

Deel dit nieuws!