De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouwers dertig jaar garant voor onderhoud Dorper Esch Denekamp

Bouwers dertig jaar garant voor onderhoud Dorper Esch Denekamp

DENEKAMP - Het aannemersconsortium Noabers staat de komende dertig jaar garant voor het onderhoud van het sportcomplex Dorper Esch te Denekamp dat vandaag formeel is opgeleverd. De feestelijke opening vindt zaterdag 11 en zondag 12 januari plaats. Vandaag is het sportcomplex formeel opgeleverd en zetten ondernemer Lammerink namens het consortium en burgemeester Joosten namens de gemeente hun handtekening.

Het startschot voor de renovatie en nieuwbouw van Dorper Esch klonk al in maart 2017 toen de gemeenteraad na veel gestokkelaar met het toenmalige college geld beschikbaar stelde. In augustus van dat jaar startte de aanbesteding en in februari 2018 plaatsten gemeente en consortium de handtekeningen. Dorper Esch is een modern, licht en open sportcomplex geworden voor uitenlopende takken van sport, met een sporthal, een wedstrijdbad en een sportcafé.

Tijdens de werkzaamheden is Dorper Esch zo veel mogelijk open gebleven tijdens de bouw, waarvoor  Joosten vandaag dank bracht aan het personeel, de gebruikers en de bouwers. Lammerink legde er de nadruk op dat het ‘een lokaal werk’ is met drie Dinkellandse bedrijven: het aannemersbedrijf Niehof, het architectenbureau Leferink en Lammerink Installatiegroep, aangevuld met K3H Architecten en Reimink Zwembaden. ‘Wij zijn ook trots op het eindresultaat.’

Deel dit nieuws!