De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Losser kondigt massief verzet aan tegen spoorlijn in Natura 2000

Losser kondigt massief verzet aan tegen spoorlijn in Natura 2000

LOSSER – Het gemeentebestuur van Losser zal zich duchtig verzetten tegen de aanleg van een goederenspoorlijn dwars door Natura 2000-gebied. Volgens wethouder Prins zullen het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad ‘zij aan zij’ met de inwoners tegen de aanleg van de spoorlijn zijn.

De gemeente Losser, die zich de Schatkamer van Twente noemt, koestert haar natuurlijke omgeving. ‘In het Nationaal Landschap van Noordoost Twente beleef je de natuur ten volle en dat moet zo blijven. Het gevaar ligt nog altijd op de loer dat de aanleg van een goederenspoorlijn, dwars door het Natura 2000-gebied Boerskotten, de zogenoemde Noordtak, weer op de nationale politieke agenda komt te staan.

De aanleg van een noordelijke aftakking van de Betuwelijn kan weer in beeld geraken als de kosten minder hoog zullen zijn dan die van een reeks van aanpassingen in om goederentreinen zonder overlast over bestaand spoor te laten rijden. Daarover vinden weer gesprekken plaats van minsterie en spoorbeheerder.

 

Deel dit nieuws!