De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Comeback-raadslid in Hengelo zit iedereen behalve zichzelf dwars

Comeback-raadslid in Hengelo zit iedereen behalve zichzelf dwars

HENGELO - Anderhalf jaar na zijn afscheid keerde het raadslid Janssen vanavond terug in de politieke arena van Hengelo. Het was veelzeggend dat de gebruikelijke felicitaties na de plichtplegingen (zoals het afleggen van de eed) uitbleven. Weinigen zijn gelukkig met de comeback van de oude rot. Hij was al drie periodes raadslid, ook voor drie partijen, want begonnen bij de PvdA, toegetreden tot Pro Hengelo (ontstaan als afscheiding van de PvdA) en daarna uit onmin met Lokaal Hengelo begonnen waar hij net als elders ook persona non grata werd.

Janssen stond bij de verkiezingen van vorig jaar nog wel op plek vijf, als lijstduwer, de partij haalde drie zetels en Janssen zei geen ambities meer te hebben ooit nog raadslid te willen zijn. Onlangs liet fractievoorzitter Megelink van Lokaal Hengelo weten om gezondheidsredenen uit de raad te stappen en toen nummer vier Vosmeijer van de lijst zag af van toetreding tot de gemeenteraad. Formeel moest Jansen worden gevraagd en tot ontzetting van zo ongeveer iedereen in én buiten de partij zei hij de vacature te gaan vervullen. Hij zou kort daarna worden geroyeerd.

Dat gebeurde niet, want Janssen was de partijleiding voor, want zegde zelf zijn lidmaatschap van Lokaal Hengelo op. De zetel in de raad komt hem niettemin rechtens toe, zodat hij nu een eenmansfractie gaat vormen in de raadszaal der gemeente Hengelo.

Het bestuur van Lokaal Hengelo heeft laten weten dat de partij in de ‘hele gang van zaken geen blaam treft’. De nieuwe fractie heet naar de naamgever Lid Janssen. In de wandelgangen ten stadhuize zijn al een paar equivalenten van het woord Lid in zwang.

Deel dit nieuws!